Tanden Knarsen

Tanden knarsen of bruxisme is een veel voorkomende oorzaak voor vage pijnklachten. Vaak zijn patiƫnten al lang jaren aan het zoeken naar de oorzaak. De pijnklachten zijn niet duidelijk te duiden, zeker als je niet bent opgeleid om dit specifieke probleem te diagnostiseren. Uiteindelijk komen ze bij ons terecht en blijkt dat veel van de gedane behandelingen (vaak wortelkanaal behandelingen?) onnodig waren geweest als direct de juiste diagnose was gesteld.

Oplossing voor tandpijn door tanden knarsen

Een van de oplossingen die wij vaak bieden bij tanden knarsen tijdens de slaap is een opbeetplaat of knarsplaat. Dit is een digitaal ontworpen knarsplaat welke helemaal op maat van uw gebit wordt gemaakt. Hiermee wordt de druk verdeeld en verdwijnt de pijn. Tevens wordt hierdoor verdere slijtage tegen gegaan. .

Na een apexresectie aan mijn onderkaak ,bleef ik pijnklachten houden aan mijn onder en bovenkaak en tanden. Na een lange weg van kaakchirurgen kwam ik op de afd. Bijzondere mond en tandheelkunde. Daar werd een overbelaste kaak geconstateerd , verkeerde tongstand en klemmen overdag. Advies: kaakfysio en in mijn geval, een tonglift/activator , om klemmen af te leren en goede tongstand te aan te leren! Deze behandeling is uitgevoerd bij tandartspraktijk Tilburg. Ik ben daar bijzonder goed en fijn behandeld. Mijn probleem is zo goed als opgelost. Alle lof voor deze praktijk.

Met vriendelijke groet, P. v. d. B https://tandartspraktijk-tilburg.nl/vragen/medewerkers/contact/


Hieronder zit u een voorbeeld van zo’n op maat gemaakte knarsplaat.

Tanden knarsen of bruxisme is een veel voorkomende oorzaak voor vage pijnklachten.
3D gedesignde occlusale opbeetplaat aangepast aan haar situatie met verhoogde linguale rand en om zo tonglift te realiseren en linguale vleugels om tong op te laten rusten
Call Now Button