Reinigen van kunstgebit of prothese

Omdat aan een prothese etensresten kunnen blijven zitten, adviseren wij u om uw prothese daarom na elke maaltijd met een speciale prothesenborstel goed te reinigen. Gebruik bij het reinigen van kunstgebit of prothese géén tandpasta. Tandpasta heeft een schurende werking waardoor de prothese na verloop van tijd broos kan worden. Vraag aan uw drogist een geschikt reinigingsmiddel of vraag uw tandarts of mondhygiëniste om advies. Leg uw prothese nooit in heet water en gebruik géén bleek of schuurmiddelen. Een prothese of kunstgebit tandenborstel kunt u hier online kopen en heeft u de volgende werkdag al gratis in huis.

Meer informatie over het reinigen van kunstgebit of prothese
Poets uw tanden in ieder geval zorgvuldig en besteed extra aandacht aan het verwijderen van tandplak. Een schone prothese voelt glad aan. Misschien vindt u het prettig om goed geïnformeerd te worden over de beste reiniging van uw gebit. U kunt hiervoor dan een afspraak maken bij de mondhygiëniste of preventie-assistente of klinisch prothese tandtechnieker. Bel ons op 013-5425810 of neem op een andere manier contact met ons op.

Het is verstandig om na elke maaltijd en voor het slapen gaan de prothese zorgvuldig te reinigen. Gebruik een goede protheseborstel en (vloeibare) zeep en vergeet niet de binnenkant van de prothese te reinigen. Gebruik liever geen tandpasta, omdat dit teveel schuurt. Een schoon kunstgebit moet altijd glad aanvoelen.

Soms kan het voorkomen dat zich tandsteen op het kunstgebit vormt. Dat is erg moeilijk te verwijderen. In dat geval kunt dus de prothese een nacht lang in de Dental Sonic Cleaner leggen met verdunde azijn. (Let op: gebruik keukenazijn. Geen schoonmaakazijn!). ‘s Ochtends kunt u het tandsteen van de prothese afborstelen (Lostrillen als u een trilbakje heeft). Leg het kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

 

Terug naar veel gestelde vragen

Call Now Button