Onderhoud kunstgebit of prothese

Onderhoud kunstgebit of prothese

Het is ten zeerste aan te bevelen om na iedere maaltijd de mond en de gebitsprothese met water te spoelen. Poets minimaal één keer per dag uw gebitsprothese met een tandenborstel en een niet-agressieve gebitsprothesereiniger. Het is nog beter om na elke maaltijd uw gebitsprothese te poetsen.
Is uw gebitsprothese voorzien van een zachte voering?
Maakt u de gebitsprothese dan schoon met een daarvoor bestemd middel. Uw tandarts kan u hierover adviseren. U dient het tandvlees dat in contact staat met de gebitsprothese en de ruimte tussen de tanden zorgvuldig te borstelen. Doe dit door het gebruik van een (zachte) tandenborstel en tandpasta.
Spoel bij elke reiniging uw gebitsprothese onder stromend water goed af. Als u de gebitsprothese niet draagt, kunt u deze het beste bewaren in een met water gevuld gebitsprothesedoosje. Leg de gebitsprothese nooit in water warmer dan 40 graden en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.
Uw voordelen bij goed onderhoud van kunstgebit of prothese:

  • Goed onderhoud is hygiënischer. Dus u heeft minder kans op ontstekingen in de mond.
  • Uw gebitsprothese blijft langer mooi en goed functioneren.
  • Uw gebitsprothese blijft beter passen.

Informeer bij uw tandarts naar de eerstvolgende controle van uw gebitsprothese.
Wilt u meer informatie of direct een afspraak inplannen voor een prothese? Bel dan 0135425810 of neem contact met ons op via ons contactformulier. Wilt u producten bestellen voor het behoud, schoonmaken of vastzetten van uw kunstgebit of prothese? Bestel ze dan hier online. Dan heeft u ze de volgende werkdag gratis in huis.

 

Terug naar veel gestelde vragen

Call Now Button