Kaak of orofaciale fysiotherapie

Tegen welke klachten helpt kaak of orofaciale fysiotherapie?

Soms zijn de kauwspieren en het kaakgewricht door overmatig mondgedragoverbelast en ontstaan er klachten bij uw kaakgewricht en/of de tanden. Hierbij kunt u denken aan pijn aan de kaak of het gewricht, onverklaarbare tandpijn of overgevoeligheid van de tanden, een mondopening die beperkt is, knakkende kaakgewrichten en stijfheid of vermoeide kauwspieren. Er kunnen problemen ontstaan bij spreken, eten, gapen en zingen en in sommige gevallen gaan deze klachten tevens gepaard met hoofd- oor- en/of nekpijn.

Veel voorkomende oorzaken voor kaakproblematiek

Mogelijke oorzaken van veelvoudig mondgedrag zoals nagelbijten, kauwgom kauwen, klemmen en/of knarsen van de tanden. Daarnaast heeft houding invloed op de stand van de kaak en spierspanning. Ook de mentale gesteldheid speelt soms een rol en kunnen kaakklachten soms zelfs een symbolische functie hebben. Niet voor niets zijn er diverse spreekwoorden en gezegden die verwijzen naar deze problematiek. Iets voor je kiezen krijgen, even doorbijten, iets verbijten en je ergens in vastbijten. We kennen deze uitdrukkingen allemaal. 

Behandeling van kaakproblemen (kaak of orofaciale fysiotherapie)

Kaak of orofaciale fysiotherapie is bij uitstek geschikt voor behandeling van deze klachten aan de kaak. In onze praktijk werken we samen met een orofaciaal therapeut wanneer we denken dat deze oplossing kan bieden in een specifieke situatie. De therapeut geeft aanwijzingen en mogelijke oefeningen en zal tevens met u bespreken waar de klachten mogelijk vandaan komen om ze in de toekomst te kunnen voorkomen.  

Vraag naar de mogelijkheden bij uw behandelaar of bel met de praktijk, dat kan ook als u geen patiënt bij ons bent.   

Kaak of orofaciale fysiotherapie
Call Now Button