Schisis behandeling

Schisis behandeling
Frosja Spijkers-Scheepens |Tandarts / directeur

Tandarts Frosja Spijkers-Scheepens is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde en behandelt veel patiënten met schisis voor onder andere het Schisis Team Brabant.

Meer weten of direct een afspraak maken?
Neem contact op via het formulier of bel: 013 – 542 58 10

Kenmerken schisis

Schisis (Grieks voor: spleet) is een aangeboren afwijking van het gezicht, die zich kenmerkt door een spleet of groef in bovenlip (hazenlip), kaak of gehemelte.

De spleet kan zich beperken tot de bovenlip, maar kan ook doorlopen in de bovenkaak, en in de ernstigste gevallen in het hele gehemelte tot en met de huig.

Ook een splijting van alleen het gehemelte of zelfs alleen maar van de huig komt voor. De spleet kan enkelzijdig (unilateraal), of dubbelzijdig (bilateraal) zijn.

Een schisis ontstaat al in de eerste weken van de zwangerschap doordat de spleet, die zich manifesteert als een normale fase in de embryonale ontwikkeling, zich niet sluit.

Omdat de ontwikkeling van gebit hier ook door wordt beïnvloedt is het raadzaam om op tijd een tandarts te raadplegen. Door een goede aanpak kan ervoor gezorgd worden dat het gebit er al vroeg ook mooi uit komt te zien. Zeker voor jongeren is het gebit en uiterlijk heel belangrijk.

Schisis behandeling

Door vakkundig ingrijpen kunnen de uiterlijke gevolgen van schisis tot een minimum beperkt worden. Vraag uw tandarts om meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak met esthetisch tandarts Frosja Scheepens-Spijkers. Bel 013 – 5425810

Call Now Button