Volledige prothese

Een plaat van kunsthars waarop tanden en kiezen zijn bevestigd: dat is feitelijk waar een kunstgebit of volledige prothese uit bestaat. De vormen en kleuren van de originele tanden en kiezen kunnen nauwkeurig worden nagemaakt. Uw tandsoort, maar bijvoorbeeld ook de vorm van uw schedel speelt een rol bij de reconstructie van uw gebit.

De plaat van het kunstgebit ligt op uw kaak. Door de druk van het kunstgebit op de kaak zal deze in de loop van de tijd slinken. Daardoor past het kunstgebit steeds minder goed en gaat het losser zitten. Op dat moment is de tijd rijp voor een aanpassing of zelfs een nieuw gebit.

Een voorbeeld van een dergelijke aanpassing is het rebasen van de prothese. Hierbij wordt een nieuwe kunstharsbasis in de prothese aangebracht. Voordat de tandarts de tanden trekt, maakt hij een afdruk van de kaak waarop het kunstgebit wordt gebaseerd. Na het trekken van de tanden en kiezen wordt de prothese direct aangebracht.

De eerste dagen zult u nog wat pijn voelen. Maar voor een goede genezing dient het gebit in ieder geval te worden ingehouden. Later kan de tandarts aanpassingen doen aan de prothese. Praten is in het begin vaak lastig maar gaat na enkele dagen steeds beter.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak inplannen voor een prothese? Bel dan 0135425810 of neem contact met ons op via ons contactformulier. Wilt u producten bestellen voor het behoud, schoonmaken of vastzetten van uw kunstgebit of prothese? Bestel ze dan hier online. Dan heeft u ze de volgende werkdag gratis in huis.

Call Now Button