OMFT

OMFT is de afkorting van oro-myofunctionele therapie. De vormgeving van de mond en de stand van de tanden en kiezen worden voor een groot deel bepaald door de functie van de spieren in en om de mond. Afwijkende mondgewoonten kunnen het evenwicht tussen die spieren onderling verstoren. Denk aan foutieve slikgewoonten, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. Oro-myofunctionele therapie (OMFT) is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Een beugelbehandeling starten zonder eerst de oorzaak aan te pakken heeft namelijk geen toegevoegde waarde.

OMFT

Om uw kind betere zorg te kunnen verlenen hebben wij een eigen OMFT specialist in huis. Christel heeft jarenlange ervaring als logopediste en OMFT deskundige. Onze tandartsen en kindertandverzorgsters worden ook getraind in de diagnose voor een logopedie behandeling.

Foutieve orale gewoonten zoals duimzuigen, habitueel mondademen en infantiel slikken kunnen een foutieve tongligging in de hand houden of veroorzaken. Hierdoor wordt de articulatie vaak verstoord. Daarnaast kunnen ze ook kaak- en tandstandvergroeiingen in de hand werken. Een orthodontische aanpassing heeft ten volle nut als de myofunctionele problemen ook opgelost worden. De nomenclatuur logopedie vermeldt hier: veelvuldige functionele stoornissen in het raam van een interceptieve orthodontische behandeling.

Call Now Button