Kindertandarts

Wij werken volgens de ‘Gewoon Gaaf’ methodiek

Wilt u graag een speciale kindertandarts bezoeken in de omgeving van Tilburg? Binnen ons team zijn er verschillende mensen die veel ervaring hebben met de behandeling van kinderen. We hanteren diverse methodes die bewezen hebben succesvol te zijn. Hierbij kunt u denken aan speelsessies om te wennen aan een tandartsbezoek tot en met de inzet van EMDR-therapie bij kinderen die angst hebben voor de tandarts.

Poetsen vanaf de eerste melktand

Krijgt uw kindje zijn of haar eerste tandjes? Start met het poetsen van de tanden zodra de eerste melktand doorbreekt. Wij adviseren om twee keer per dag de tanden te poetsen vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar. Kinderen tot 10 jaar hebben daarbij nog hulp nodig omdat ze nog niet de fijne motoriek beheersen om de tanden zelfstandig helemaal goed schoon te maken. Poets het kindergebit daarom altijd na tot en met het 9de levensjaar. Om poetsen te stimuleren en te bevorderen zijn er liedjes die u en uw kind kunnen helpen er een ‘gezellig’, standaardmoment van te maken.

Gewoon Gaaf methodiek 

Ons team is opgeleid volgens de Gewoon Gaaf methodiek. Deze methode is een aanpak voor de begeleiding van kinderen en is gebaseerd is op bewezen resultaat en positieve ervaringen. Uiteraard vindt u het belangrijk dat mondzorgverleners zorgvuldig en met aandacht met uw kind om gaan. Goede ervaringen van anderen zijn hierbij van cruciaal belang merken wij. De gedegen, vriendelijke en preventieve aanpak die centraal staat in de opleiding van onze mensen zorgen ervoor dat we de beloftes kunnen nakomen en ouder en kind tevreden kunnen zijn.

Kennismaken Tandartspraktijk Tilburg

Wilt u graag kennismaken met een kindvriendelijke tandarts in Tilburg? Bel ons dan voor een vrijblijvende afspraak of voor meer informatie over bijvoorbeeld onze speciale kindermiddag waarin speelsessies worden aangeboden. Ons team staat klaar om uw kind de beste tandzorg te bieden..

Kosten tandarts voor kinderen

Pleun in de stoel bij de kindertandarts
Pleun in de stoel bij de kindertandarts

Wist u dat kinderen gratis worden behandeld? Tandzorg tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekering.

 

 

 

 

 

Call Now Button