Implantologie

 

U denkt erover om implantaten te laten plaatsen? Laat u zich dan goed informeren over de mogelijkheden en de werkwijze die wij hanteren.

Geschiedenis implantaten

Implantologie bestaat al langer dan u wellicht denkt. Diverse volkeren uit verschillende beschavingen waren al voor de jaartelling op alternatieve manieren bezig met het terugplaatsen of vervangen van verloren tanden. Daar werden destijds creaties van ivoor, hout, koraal, porselein, goud en andere metaallegeringen voor gebruikt.

Wat is een implantaat?

Tandheelkundige implantaten hebben de vorm van een schroef of een cilinder en bestaan uit puur titaan. Dit titaan is zeer stabiel, hecht zich aan het botweefsel en wordt uitstekend door het lichaam geaccepteerd. Een implantaat is niet zichtbaar in de mond omdat er altijd een tand/prothese op geplaatst wordt.

Het resultaat oogt en voelt natuurlijk aan. U zou na behandeling haast vergeten dat u tanden mist. Na een korte wenperiode stijgt het comfort bij het kauwen, praten en lachen aanzienlijk.

Wanneer worden implantaten aangeraden?NVOI erkende en aangesloten tandarts implantoloog- implantologie

Implantaten kunnen worden geplaatst ten behoeve van:
– Een prothese/kliksysteem;
– een vaste brug om meerdere tanden te vervangen;
– een kroon, voor vervanging van een tand.

Indien u een goede algemene gezondheid heeft, uw mondhygiëne goed is en de kaak er geschikt voor is, kunnen er implantaten worden geplaatst. De tandarts zal, soms in overleg met een kaakchirurg, een zorgvuldige beoordeling maken en u over de mogelijkheden informeren.

Zijn implantaten geschikt voor u?

Bij rokers blijken implantaten minder goed vast te groeien dan bij niet-rokers. Daarnaast is implantatie niet mogelijk als de hoeveelheid kaakbot onvoldoende blijkt. Onderzoek van het kaakbot, waaronder het maken van röntgenfoto’s, zal moeten uitwijzen of er voldoende kaakbot aanwezig is.

Er zijn specifieke situaties rondom gezondheid en behandelingen waarbij we implantaten afraden. Hier wordt specifiek naar gevraagd wanneer u het eerste consult heeft in de praktijk zodat de juiste overwegingen kunnen worden gemaakt.

Eerste consult bij tandarts en/of implantoloog

De tandarts zal, eventueel in overleg met de kaakchirurg, met u bespreken wat voor u waarschijnlijk de mogelijkheden zijn. Daarna worden er röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of er voldoende bot in de kaak aanwezig is. Ook neemt de tandarts een medische anamnese bij u af. Soms kan het ook nog nodig zijn om een scan te laten maken van het hoofd.

Als uit het gehele onderzoek blijkt dat implantaten bij u mogelijk zijn, dienen wij een aanvraag in bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens maken wij, indien gewenst, een begroting op. Na goedkeuring of afwijzing nemen wij contact met u op. Indien mogelijk plannen wij u zo snel mogelijk in voor een behandeling bij de implantoloog. Deze gaat de implantaten dan bij u plaatsen.

Contactformulier

Na het invullen van dit formulier neemt een collega telefonisch contact met u op. Zij zal u vrijblijvend vertellen over de (on)mogelijkheden van uw gewenste behandeling*.

* Of eventueel een alternatief aanbieden. Na dit gesprek volgt een afspraak bij de implantoloog om uw wensen te bespreken. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Lex van Heyningen Implantoloog | BIG: 19021520802 - implantologie
Lex van Heyningen | Implantoloog | BIG:19021520802

 

Call Now Button