Gebitsslijtage

Gebitsslijtage
Frosja Scheepens, Tandarts Eigenaar gespecialiseerd in gebitsslijtage

Gebitsslijtage ontstaat door verlies van tandweefsel door oorzaken anders dan cariës (gaatjes, tandbederf). Het komt bij iedereen voor en is in de loop van de tijd bij iedereen waarneembaar (normale, fysiologische slijtage). Soms verloopt de slijtage echter sneller dan normaal (pathologische slijtage). De tanden worden dan steeds korter en bij de kiezen slijten de knobbels bovenop weg.

Bekijk hier een aantal voorbeelden

Het korter worden van tanden en/of kiezen kan nadelige consequenties hebben voor het hele gebit. De korte tanden beïnvloeden negatief de esthetiek en functie van het gebit. Daarnaast kan gevoeligheid ontstaan bij de gebitselementen door het ontbreken van de beschermende glazuurlaag (externe link). Bij vergevorderde slijtage kan zelfs kiespijn ontstaan door ontsteking/afsterven van de zenuw in de holte van de kies.


Bekijk voorbeelden op Instagram of klik op onderstaand icoon.


Gebitsslijstage

Behandeling van gebitsslijtage

Onze esthetisch tandarts Frosja Spijkers-Scheepens is verantwoordelijk voor het behandelen van gebitsslijtage. Uw tanden en kiezen worden weer hersteld naar de oorspronkelijke vorm en lengte. Hierdoor is je gebit weer compleet hersteld. Veel patiënten komen op verwijzing door andere tandartsen door heel Nederland bij ons terecht.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Call Now Button