Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde

Tandartspraktijk Tilburg is gevestigd in de Reeshof, in EMMA zorgcentrum aan de Bijsterveldenlaan. De praktijk biedt naast algemene tandheelkunde vele specialisaties onder één dak.

In Nederland gaan de meeste mensen twee keer per jaar naar de tandarts, voor een algemene controle. Dit is in de meeste gevallen helemaal prima, we raden dat aan voor de meeste personen. Op deze manier bent u op tijd bij mogelijk ontwikkelde gebitsproblemen en kunnen deze op tijd worden aangepakt en behandeld. Het kan ook zijn dat de tandarts een ander persoonlijk advies geeft. In dat geval bespreekt u samen wat de beste aanpak is voor uw mondgezondheid.

Tijdens de algemene controles kijkt de tandarts of uw tandvlees gezond is en controleren wij uw gebit onder andere op gaatjes die mogelijk zijn ontstaan. Indien nodig wordt u doorverwezen naar een specialist, bijvoorbeeld op het gebied van mondhygiëne (de mondhygiënist) tandvleesontsteking (een parodontoloog) of beugels (een orthodontist).

Ook wanneer u een prothese draagt, is een periodieke controle belangrijk. Er wordt dan gekeken of het gebit nog in orde is en of deze nog goed past op uw kaak. Indien er klachten zijn, uw gebit is versleten of u wens iets anders aan uw prothese te laten doen, dan heeft Tandtechniek Tilburg, onderdeel van onze praktijk, altijd een oplossing voor uw vraag of probleem. Deskundig, snel en met behulp van de nieuwste methodes zorgt deze voor een behandeling op maat.

Wij proberen voor al onze patiënten een eigen, vaste behandelaar te koppelen. Desondanks kan het nodig zijn dat u voor een specifieke behandeling wordt verwezen naar één van onze andere tandartsen of naar een interne of externe specialist op een bepaald gebied.

Tandartspraktijk Tilburg biedt een groot scala aan mondzorg en diverse behandelingen aan onder één dak. Wij hebben specialisten voor diverse behandelmethoden, hierover leest u meer onder kop specialismes.

Onder algemene tandheelkunde verstaan we alle tandheelkundige behandelingen die niet door een specialist of iemand met bepaalde expertise worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan het vullen van een gaatje of bijvoorbeeld een controle.

Call Now Button