Waarom een jaarlijkse gebitsprothese check belangrijk is.

Omdat een tandeloze kaak continue aan verandering onderhevig is, is het belangrijk om minimaal een maal per jaar uw mond en prothese te laten controleren.

Bij deze controle wordt gekeken naar de volgende punten:

  • Veranderingen in uw mond en mondaandoeningen. Verdachte plekjes in de mond ziet u meestal niet zelf.
  • De pasvorm, als een kunstgebit niet goed past, gaat het los zitten en kan het daardoor sneller scheuren of breken. Daarbij kunnen er snel blaren ontstaan omdat tijdens het dicht bijten de prothese niet goed op de kaak kan zitten.
  • De beethoogte. Als gevolg van het slinken van de kaak en het slijten van de prothese tanden en kiezen wordt de ruimte tussen het boven en onder gebit groter, hierdoor ontstaan kleine openingen bij de mondhoeken waar doorheen speeksel kan “lekken”. Hierdoor kan er in de mondhoeken een schimmelinfectie ontstaan.
  • De algehele staat van het kunstgebit, waarbij mede wordt gelet op de slijtage van de tanden en kiezen.
  • Controle van uw gehele mond en slijmvliezen: roken, alcoholgebruik en medicijngebruik geeft kans op afwijkingen, zoals tumoren, die beter te behandelen zijn in een vroeg stadium.

Een slecht zittende prothese kan ook problemen geven op het sociale vlak. Het is erg gênant als tijdens het lachen ,praten of hoesten het gebit uit uw mond valt.

Al met al voldoende redenen om uw kunstgebit regelmatig te laten controleren, waardoor er misschien door middel van een kleine aanpassing het geheel weer goed functioneert.

Daarom bieden wij een gratis prothese check.

Call Now Button