Professionele gebitsbeschermer belangrijk voor veel sporters

Gebitsbeschermer voor tijdens het sportenDe bescherming van uw gebit is van groot belang. Dit bleek onlangs bij een hockeyspeler die zijn tanden verloor en kaak brak.

Gebitsbeschermers worden tijdens het sporten over de tanden van de bovenkaak geplaatst. Wanneer tijdens het sporten een klap of bal op het gebit terecht komt, verdeelt de gebitsbeschermer de impuls over meerdere tanden.

De meeste hockeyspelers dragen ze niet graag, omdat ze niet lekker zitten. Eenmaal geprobeerd blijkt het meestal mee te vallen, helemaal bij mondbeschermers die door de tandarts op maat zijn gemaakt.

De ideale gebitsbeschermer moet maximale bescherming bieden tegen schade aan de tanden en stevig maar toch prettig zitten. Bovendien mag hij de ademhaling niet verstoren. Alleen de exact passende gebitsbeschermer die door de tandarts wordt gemaakt, voldoet aan al deze eisen.

De beschermers hebben een harde buitenkant en zachte binnenkant. Dit verhoogt het draagcomfort en bescherming aanzienlijk. Er kan ook voor een harde variant gekozen worden.

Gebitsbeschermers

Bij het dragen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer is de kans op schade aan het gebit tijdens het sporten aanzienlijk kleiner. Mocht er toch een tand losraken, dan zorgt het bitje dat deze niet kwijtraakt.

Bij kinderen tot 18 jaar wordt de gebitsbeschermer meestal volledig vergoedt. Bij aanvullende verzekeringen kan dit ook vergoed worden maar u dient voor beide altijd navraag te doen bij uw zorgverzekering.

Interesse? Bel 013-5425810

Ook is het mogelijk om het hele team te voorzien van gebitsbeschermers, dan is het mogelijk om op locatie gebitsafdrukken te komen nemen bij uw sportvereniging.

 

Call Now Button