Angst voor de tandarts? Niet meer in Tilburg

Tandarts en assistente aan de stoelEr is een grote kans dat u in mindere of meerdere mate bang bent voor de tandarts. Meer dan 50.000 Tilburgers hebben een behoorlijke tandartsangst. Als het aan Tandartspraktijk Tilburg ligt hoeft dat niet meer. De praktijk is een pilot gestart met de eerste door zorgverzekeraar VGZ erkende tandartsangst psycholoog.

25% van de bevolking is bang voor de tandarts en 4% van de patiënten heeft zelfs een tandartsfobie, blijkt uit onderzoek van de ACTA. Voor deze enorme groep patiënten is er nu een oplossing. Verzekeraar VGZ is samen met Tandartspraktijk Tilburg en tandartsangst psycholoog Anouk Serlé een pilot gestart. In deze pilot worden angstige patiënten voorafgaand aan hun tandartsbezoek een of meerdere sessies aangeboden bij de specialist in tandartsangst. In veel gevallen wordt een bezoek vergoed. Een vergoeding kan bij verzekeraars altijd vooraf worden aangevraagd.

“Het is niet zo dat een bezoekje aan mij je angst weg neemt.” aldus Anouk Serlé: “Ik kan je wel helpen met je angsten om te gaan of deze aanzienlijk proberen te verminderen.” In het uiterste geval kan een behandeling onder narcose worden geadviseerd maar daarmee is de angst niet verdwenen. Vervolgens zit je de volgende keer met hetzelfde probleem.

De psycholoog staat niet alleen voor de eigen patiënten klaar, maar ook voor patiënten die worden doorverwezen door collega tandartsen of patiënten die al lang niet meer naar de tandarts zijn geweest. Omdat ze niet durven. Maar dat is gelukkig verleden tijd.

Call Now Button