Proef met vrije tarieven voor de tandarts stopt definitief wat betekent dat voor u?

Het experiment met vrije tandartstarieven mag stopgezet worden. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) het experiment zou stoppen en dat tandartsen weer vaste prijzen hanteren. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (onze branchevereniging) was daarop naar de rechter gestapt omdat de organisatie door wil gaan met de proef, maar de rechtbank in Den Haag heeft hun claim woensdag afgewezen.

Voor u als patiënt betekent dit waarschijnlijk dat alles weer terug gaat naar hoe het voorheen was. Onze tarieven zijn destijds gewoon omgerekend in de nieuwe verrichtingen dus de kosten zullen voor u even laag blijven als voorheen.

Call Now Button