Tweede kamer wil zwarte lijst voor dure tandartsen

Ongeveer 15 procent van de tandartsen heeft de tarieven zo stevig verhoogd dat ze soms twee keer zo duur zijn als goedkopere collega’s.  Dat blijkt uit een steekproef van de NOS onder 250 tandartspraktijken.  Naar aanleiding van dat onderzoek pleiten PvdA, PVV en GroenLinks voor een zwarte lijst voor dure tandartsen.

Experiment

Sinds 1 januari mogen tandartsen -bij wijze van experiment- hun eigen tarieven bepalen. De meeste tandartsen doen dat netjes  en wijken niet veel af van hun concurrenten. Maar er is ook een groep die flink duurder  is geworden. Daar moeten patiënten voor worden gewaarschuwd, vindt een groot deel van de Tweede Kamer.

Tijd

Minister Schippers van Volksgezondheid geeft het experiment met de vrije tarieven voorlopig de tijd. Ze zegt de prijsstijgingen wél nauwkeurig bij te houden.

Call Now Button